Oranjewoud Festival

Museum Belvédère

Museum Belvédère, vernoemd naar de uitkijktoren Belvédère even verderop, komt voort uit de wens van drie mannen: Thom Mercuur, Sjoerd de Vries en Boele Bregman. Op 24 november 2004 werd het museum geopend door koningin Beatrix. Het gebouw is ontworpen door Eerde Schippers en werd winnaar van de prijsvraag BNA Gebouw van het Jaar 2006. Het omringende museumpark is ontworpen door landschapsarchitect Michael R. van Gessel.

Adres - Oranje Nassaulaan 12, 8448 MT Heerenveen-Oranjewoud

Parkeren - Er is ruime parkeergelegenheid op het openbare parkeerterrein, bereikbaar via de Oranje Nassaulaan te Heerenveen. Een tweede parkeerterrein is bereikbaar vanaf de Woudsterweg vanaf De Knipe of Van Limburg Stirumweg te Oranjewoud.

Toegankelijkheid - Het museum is toegankelijk voor mensen met een rolstoel. De mogelijkheid bestaat dichterbij het museum parkeren. Men dient hiervoor een alternatieve route te nemen.

Meer informatie - Een uitvoerige routebeschrijving en informatie over bereikbaarheid met het openbaar vervoer kunt hier downloaden. Zie tevens de website van het museum www.museumbelvedere.nl

Museum Belvédère