Toegankelijkheid

Op deze pagina vind je alle details betreffende de toegankelijkheid van het festival voor bezoekers met een bepaalde beperking. Heb je vragen of assistentie nodig tijdens je bezoek? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via contact@oranjewoudfestival.nl.

Bereikbaarheid

Auto

Op enkele plaatsen in het festivalgebied zijn parkeerplaatsen voor minder validen. Deze staan aangegeven op de festivalplattegrond.

Openbaar vervoer

Heerenveen heeft een intercitystation waar zich tevens het busstation bevindt. Daar kun je gebruikmaken van de Oranjewoud Express, de pendeldienst die je tot vlakbij het festivalterrein brengt. De dienstregeling wordt binnenkort gepubliceerd. Deze pendeldienst is in principe niet geschikt voor rolstoelen. Mail ons in dat geval op contact@oranjewoudfestival.nl. Dan zoeken wij naar een oplossing.

Mobiliteit ter plekke

Overtuin

De Overtuin waar zich De Proeftuin bevindt, bestaat voornamelijk uit gras en zandpaden. De festivalkassa en informatiebalie zijn bereikbaar voor rolstoelgebruikers, evenals de invalidetoiletten (zie plattegrond). Voor mensen die slecht ter been zijn, zetten wij golfkarren in.

Parklandschap

De wegen tussen de festivallocaties in Parklandschap Oranjewoud zijn verhard. Heb je moeite met het lopen van grotere afstanden of wil je je snel kunnen verplaatsen? Overweeg dan een fiets te huren.

Festivalbezoek

Locaties

Bij de beschrijving van elke concertlocatie vind je informatie over de toegankelijkheid voor mensen met een fysieke beperking, eventueel voorzien van contactgegevens om vragen te stellen. Een link naar de locatie staat op elke programmapagina. Een overzicht van alle locaties vind je hier.

Begeleiders

Noodzakelijke begeleiders betalen een gereduceerd tarief voor de concerten. Bestel kaarten via de normale procedure. Het verschil wordt overgemaakt na ontvangst van een ingevuld declaratieformulier. Deze is verkrijgbaar bij de informatiebalie in De Proeftuin.

Hulphonden

ADL-, epilepsie- en PTSS-hulphonden zijn overal toegestaan. Voor ons is het fijn als je het van tevoren aankondigt via contact@oranjewoudfestival.nl. Dan kunnen wij bijvoorbeeld zorgen voor een drinkbak bij de betreffende concerten. Gewone honden zijn in de Overtuin niet toegestaan. In de rest van Parklandschap Oranjewoud mogen honden komen, maar moeten deze vaak zijn aangelijnd.

Voedselallergieën

Op de menukaart in De Proeftuin is informatie opgenomen voor personen die lijden aan bepaalde voedselallergieën of -intoleranties. Twijfel je of je iets kunt eten? Vraag dan aan de aanbieder wat er in de gerechten is verwerkt.

Informeer ons

Hoewel wij 100% toegankelijkheid niet kunnen garanderen, willen wij ons best doen dat zo veel mogelijk te benaderen. Help ons daarbij door ons vantevoren te informeren over jouw beperking en behoeften. Kom je iets tegen wat verbetering verdient, zowel in de informatievoorziening als ter plekke op het festival? Laat het ons weten. Samen moeten wij zo een heel eind komen.

E-mail contact@oranjewoudfestival.nl
Wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens werkdagen van 13.00-16.00 uur
en tijdens het festival op: 0513 20 11 58