Oranjewoud Festival

Accessibility

Het festival moet toegankelijk zijn voor iedereen, met of zonder beperking. Op deze plek vind je alle details over de toegankelijkheid van het festival. Heb je vragen of assistentie nodig tijdens het festival? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via contact@oranjewoudfestival.nl.

Bereikbaarheid

Op enkele plaatsen in het festivalgebied zijn parkeerplaatsen voor minder validen. Deze staan aangegeven op de plattegrond (link volgt binnenkort). Kom je met het openbaar vervoer? Heerenveen heeft een intercitystation waar elk half uur treinen aankomen. Voor het laatste stukje kun je gebruik maken van de Oranjewoud Express, de pendeldienst naar het festivalhart De Proeftuin. Dit busje is in principe niet geschikt voor vaste rolstoelen. Kom je met een rolstoel? Mail ons in dat geval op contact@oranjewoudfestival.nl en wij gaan kijken wat wij kunnen regelen.

Mobiliteit ter plekke

De Overtuin bestaat voornamelijk uit gras en zandpaden. De route naar de festivalkassa en informatiebalie wordt geschikt gemaakt voor rolstoelgebruikers. Invalidetoiletten (zie plattegrond) zijn bereikbaar met een rolstoel. Voor mensen die slecht ter been zijn, zetten wij golfkarren in. Heb je moeite met het lopen van grotere afstanden, overweeg dan een fiets te huren. Dat kan via deze website.

Begeleiders

Ben je afhankelijk van een begeleider? Die mag natuurlijk mee. Begeleiders betalen een gereduceerd tarief voor de concerten. Bestel kaarten via de normale procedure. Het verschil wordt overgemaakt na ontvangst van een ingevuld declaratieformulier. Deze is verkrijgbaar bij de kassa in De Proeftuin.

Locaties

Bij de beschrijving van elke concertlocatie vind je informatie over de toegankelijkheid voor mensen met een fysiske beperking, eventueel voorzien van contactgegevens om vragen te stellen. Een link naar de locatie staat op elke programmapagina. Een overzicht van alle locaties vind je hier.

Mobiliteit

Tussen trein-/busstation Heerenveen en Oranjewoud Festival is een pendeldienst.
De Overtuin bestaat voornamelijk uit gras en zandpaden. Voor mensen die slecht ter been zijn, zetten wij golfkarren in.

Hulphonden

Hulphonden zoals ADL-, epilepsie- en PTSS-hulphonden zijn overal toegestaan. Voor ons is het fijn als je het vantevoren aankondigt via contact@oranjewoudfestival.nl. Dan kunnen wij bijvoorbeeld zorgen voor een drinkbak bij de betreffende concerten maar je bent het niet verplicht. Overige honden zijn in de Overtuin niet toegestaan. In de rest van Parklandschap Oranjewoud mogen honden komen maar vaak aangelijnd.

Informeer ons

Hoewel wij 100% toegankelijkheid niet kunnen garanderen, willen wij ons best doen dat zo veel mogelijk te benaderen. Help ons daarbij door ons vantevoren te informeren over jouw beperking en behoeften. Kom je iets tegen wat verbetering verdient, zowel in de informatievoorziening of ter plekke op het festival? Laat het ons weten. Samen komen wij zo een heel eind.

> Neem contact op