Nacht van het Park


De sprookjesachtig verlichte Overtuin vormt op zondag 31 mei het decor voor een fantastisch nachtprogramma. Stap in een feeërieke wereld waarin licht door duisternis wordt verdrongen, droom en werkelijkheid met elkaar vervloeien en de stilte zo nu en dan plaatsmaakt voor wonderschone klanken.

Deel 1: Sheherazades Dromen (22.30 tot 23.40 uur)
Verspreid over de tuin kun je genieten van uiteenlopende optredens door gitaristen Izhar Elias en Florian Magnus Maier samen met danser Kenzo Kusuda, pianiste Helena Basilova die een bizarre droomwereld verklankt en Maxime Gulikers die een Paganini-bewerking vertolkt terwijl de duivel in zijn nek hijgt. Tussendoor word je verrast door de onaardse stem van Sanne Rambags en ontdek je een pianotrio tussen de varens. De Overtuin is dit jaar extra magisch verlicht door de lichtkunstenaars van Blauwe Uur.

Deel 2: Middernachtconcert (0.00 tot 1.00 uur)
Tegen twaalven verzamelt iedereen zich bij het hoofdpodium om te luisteren naar het Middernachtconcert door het Berlage Saxofoon Kwartet. Laat je meevoeren op de klanken van Bachs beroemde Goldberg Variaties terwijl zich een wonderbaarlijk lichttafereel zich voor je ogen ontvouwt.

Een passe-partout voor de Nacht van het Park kost € 34,50 (excl. stapelkorting) / € 17,25 / € 2,50

Nacht van het Park