Zonsopgangconcert

Begroet de dag met Rosanne Philippens en Stegreif Orchester


icon-timeSat 1 June 05:00-06:00

icon-pointerFB Oranjewoud Paviljoen

Zonsopgangconcert

Begroet de nieuwe dag en sta op nog voordat de zon over de horizon gluurt. Op deze bijzondere ochtend word je met thee verwelkomd door de leden van het Stegreif Orchester, terwijl zij de ontwakende natuur besprenkelen met de eerste muzikale klanken als dauw op de jonge blaadjes. Terwijl het publiek binnendruppelt, ontplooien de flarden muziek zich tot een van de hoogtepunten uit het romantische concertrepertoire: het vioolconcert van de Finse componist Jean Sibelius. Aanvankelijk verscholen maar dan steeds duidelijker maakt violiste Rosanne Philippens zich los van het rondwandelende orkest in een vertolking van het eerste deel van dit meesterwerk. De muziek lijkt de sfeer van de Finse meren te verklanken: op sommige plekken donker en rustig, op andere plekken vol beroering en sprankelend licht. Lange, prachtige melodielijnen die het volledige klankspectrum van de viool benutten, worden gevolgd door virtuoze passages waarbij de violiste vingers tekort lijkt te komen.

Wie denkt dat de musici van begin tot eind de partituur letterlijk volgen, komt bedrogen uit. Stegreif doorspekt het werk met improvisaties om tenslotte uit te monden in een wilde Cubaanse dans. Hoog tijd voor een gezamenlijk ontbijt waarin musici en publiek zij aan zij genieten van een uitgebreid assortiment aan lekkernijen. Laat de dag maar beginnen!

Schema Zonsopgangconcert:

  • 5.00-6.00 uur - Optreden in het FB Oranjewoud Paviljoen
  • 6.15-7.00 uur - Ontbijt in De Proeftuin
     
Musici en uitvoerders

Rosanne Philippens, viool
Stegreif Orchester (DE)

Programma

Jean Sibelius - Vioolconcert in d, opus 47 (deel 1)
Improvisaties

Bestellen

€ 27,50*
€ 16,25 (jongeren 16 t/m 30 jaar)
€ 7,50 (jongeren t/m 15 jaar)

Prijzen zijn inclusief ontbijt.
*exclusief stapelkorting

› Bestel kaarten


Stegreif Orchester is deze editie Orchestra in Residence. Klik hieronder voor een overzicht van al hun activiteiten op Oranjewoud Festival.

In samenwerking met: