Zonsopgangconcert

Begroet de dag met Merel Vercammen, Maya Fridman en anderen


icon-timeza 30 mei 05:00-06:00

icon-pointerFB Oranjewoud Paviljoen

Zonsopgangconcert

Elk jaar weten meer festivalbezoekers de weg naar het Zonsopgangconcert te vinden. Het vroege uur, de ontwakende natuur en de prachtige muziek zorgen telkens weer voor een unieke ervaring. Het programma van dit jaar is extra bijzonder, want improvisatie in de klassieke muziek, dat hoor je niet vaak. 

Violiste Merel Vercammen brengt daar verandering in met haar nieuwe album The Zoo, dat volledig uit geïmproviseerde muziek bestaat. Merel wil verrassing terugbrengen in het genre. Zij nodigde acht musici uit om duo-improvisaties op te nemen, en het resultaat is een verzameling ‘instant compositions’ die haar aan dieren deden denken. Drie van deze musici, Maya Fridman, Vincent Houdijk en Rembrandt Frerichs, spelen met Merel een aantal vrije improvisaties volgens het concept van The Zoo en creëren daarmee betoverende klankwerelden. Zij laten zich hierbij inspireren door de natuurgeluiden van de vroege ochtend. 

Na het concert wandel je samen met de musici naar De Proeftuin waar een heerlijk gezamenlijk ontbijt wacht. Laat de dag maar komen!

Zowel als project als in de uitwerking hoogst uitzonderlijk. - Mischa Spel, NRC 
Hoed af voor klassiek violiste die buiten de gebaande paden durft te treden. - Erik Voermans, Het Parool 
Het interessante aan de verzameling is dat je telkens weer hoort hoe twee mensen een gesprek met elkaar aangaan en hoe dat telkens weer iets unieks oplevert. - Frits van der Waa, De Volkskrant 

NRC ★★★★ 
De Volkskrant ★★★★

Musici en uitvoerders

Maya Fridman, cello
Merel Vercammen, viool
Rembrandt Frerichs, piano/pianoforte
Vincent Houdijk, vibrafoon

Bestellen

€ 27,50*
€ 16,25 (jongeren 16 t/m 30 jaar)
€ 7,50 (kinderen t/m 15 jaar)
inclusief ontbijt

*exclusief stapelkorting

Kaarten zijn alleen geldig in combinatie met een festivalbandje

Geannuleerd