Russian Sorrow

Sitkovetsky Trio ontmoet Tsjaikovski


icon-timezo 31 mei 20:30-21:30

icon-pointerOranjestein Paviljoen

Russian Sorrow

Het Sitkovetsky Trio is een van de belangrijkste pianotrio’s van de huidige generatie. De doordachte en toegewijde aanpak heeft het ensemble veel lof gebracht en uitnodigingen van over de hele wereld: van het Amsterdamse Concertgebouw, Palais des Beaux Arts, het Louvre in Parijs tot Wigmore Hall Londen en Lincoln Center New York om er een paar te noemen.

Het concert in Oranjewoud centreert zich rond het monumentale pianotrio van Tsjaikosvki dat ‘À la mémoire d’un grand artiste’ als ondertitel draagt. Hij schreef het trio ter nagedachtenis van zijn dierbare vriend en mentor Nikolai Rubinstein. Met name het tweede deel is bijzonder vanwege de variatievorm die doet denken aan zijn beroemde Rococo Variations. Het werk is zonder twijfel een van de moeilijkst speelbare muziek die Tsjaikovski ooit schreef. Ondanks de lengte van ruim 45 minuten blijft het geliefd vanwege zijn adembenemende lyriek en het haast kosmische slot.

Het concert opent met Notturno van Schubert dat als een lieflijke mijmering begint maar al spoedig de luisteraar op onnavolgbare wijze in zijn greep houdt.

Musici en uitvoerders

Sitkovetsky Trio

Programma

Schubert - Notturno in Es, opus 148 (D. 897)
Tsjaikovski - Pianotrio in a, opus 50

Bestellen

€ 22,50*
€ 11,25 (jongeren 16 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (kinderen t/m 15 jaar)

*exclusief stapelkorting

Kaarten zijn alleen geldig in combinatie met een festivalbandje

Geannuleerd