Playstation

VANBINSBERGEN PLAYSTATION sluit af


icon-timezo 10 juni 17:00-19:00

icon-pointerProeftuin Podium Klassiek

Playstation

Met VANBINSBERGEN PLAYSTATION heeft Corrie van Binsbergen de draad van haar eerdere instrumentale bands zoals Corrie en de Brokken en Vanbinsbergen (kwartet met Anton Goudsmit) weer opgepakt. De gitariste heeft met deze topmuzikanten een heerlijk energieke superband samengesteld, waarmee ze gelijk een zeer succesvol eerste seizoen had, met onder meer een optreden op North Sea Jazz. Hun eerste CD Live werd genomineerd voor de Edison Publieksprijs 2016.

Vorig jaar kwam hun tweede album uit: Tales Without Words. Een conceptalbum met composities die Van Binsbergen componeerde voor haar literaire concerten en bewerkte voor de band. Ook met dit album gooide ze hoge ogen. Van Binsbergen componeert momenteel in opdracht van de Gemeente Amsterdam een speciale suite voor de band voor de viering van Westergasfabriek 15 jaar. De premiere daarvan is op 8 april 2018.
 

Musici en uitvoerders

Corrie van Binsbergen, gitaar
VANBINSBERGEN PLAYSTATION

Kaarten

Vrij toegankelijk


Perscitaten:

Van Binsbergen compositions are concise and engaging, cleverly arranged and employ fully the octet flowing energy as a small big band. (Salt Peanuts)

Vanbinsbergen Playstation maakt je zelfs blij als je je dag niet hebt. (JazzNu)

Het ruige randje kwam van Van Binsbergen zelf met indringend, episch spel. (Parool)

This is the most incredible music. Bebop with a modern twist, I am an instant fan! (fb)