Plato's grot

Een digitale en analoge wereld van geluid en beweging


icon-timeza 9 juni 22:15-23:30

Plato's grot

Zoals de Griekse filosoof Plato de wereld om ons heen zag als een imperfecte schim van de volmaakte, door wiskundige verhoudingen doortrokken realiteit, zo zou je de digitale wereld waarin wij ons dagelijks begeven (social media, de waan van de dag), kunnen beschouwen als een gemankeerde afgeleide van de analoge werkelijkheid.

Perforator onderzoekt de relatie tussen de analoge wereld van geluid en beweging en zijn digitale tegenhanger. Door elektronica real time en ultraflexibel in te zetten, komt het gebruik ervan heel dichtbij een traditioneel muziekinstrument. Om deze ervaring te versterken worden aan het computerprogramma lichamelijke bewegingen gekoppeld. Net als bij normale instrumenten hebben bewegingen muzkale consequenties.

Speciaal voor de Nacht van het Park hebben Marlies van Gangelen en Akim Mooseinkov een aangepaste versie gemaakt van Perforator voor een groter ensemble. De musici worden voorzien van sensoren die hun bewegingen registreren en doorgeven. Ze veroorzaken bepaalde geluidseffecten of vervormen het spel op hun cello, viool of hobo tot een nieuwe klankwereld. Of deze werkelijk een minderwaardige afdruk vormt van de analoge realiteit, kun je zelf ervaren tijdens dit optreden.

Dit optreden duurt ca. 15 minuten en wordt drie maal uitgevoerd.

Musici en uitvoerders

Akim Mooseinkov, programmeur/elektronica
Diamanda Dramm, viool
Lidy Blijdorp, cello
Marco Canevacci, architect/beeldend kunstenaar (IT)
Marlies van Gangelen, althobo
Micha Häußermann, hobo (DE)
Yena Young, beeldend kunstenaar (KR)

Programma

Akim Mooseinkov/Marlies van Gangelen - Perforator

Thema

Kaarten

Plato's grot is onderdeel van de Nacht van het Park:

  • € 34,50 passe-partout (excl. stapelkorting)
  • € 2,50 passe-partout (t/m 18 jaar)

Je zit in de bubbel. Naast bovengenoemde prijzen worden geen andere kosten berekend.

Uitverkocht