Johannes Passion

Bachs meesterwerk verdicht tot indringende kamermuziek


icon-timeSun 2 June 11:00-13:00

icon-pointerFB Oranjewoud Paviljoen

Johannes Passion

Bachs beroemde verklanking van het passieverhaal, samengebald tot een muzikale vertelling voor tenor, klavecimbel, kistorgel en slagwerk. In tegenstelling tot het origineel wordt de hele passie door een zanger gezongen, van recitatieven tot aria’s. Geïnspireerd door de oorspronkelijke uitvoeringspraktijk worden de koralen samen met het publiek gezongen. Juist door de muziek zo extreem te concentreren en het publiek er inhoudelijk bij te betrekken, winnen de Bijbelse handelingen en de muzikale essentie aan dramatiek, intensiteit en actualiteit.

Voorafgaand aan de uitvoering is er een korte workshop onder leiding van de musici waarin het publiek wordt voorbereid op zijn rol tijdens de uitvoering:

11.00-11.30 uur - publieksworkshop
11.45-13.00 uur - uitvoering Johannes Passie

(...) het gebeurt allemaal op het allerhoogste niveau. - Peter Uehling, Berliner Zeitung
De sensatie is de zanger. Benedikt Kristjánsson staat daar en zingt. Krachtig, moeiteloos, meeslepend vol - Reinhard Mawick, VAN Magazin

Musici en uitvoerders

Benedikt Kristjánsson, tenor (ISL)
Elina Albach, klavecimbel/kistorgel (DE)
Philipp Lamprecht, slagwerk (DE)

Bestellen

€ 24,50*
€ 12,25 (jongeren 16 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (jongeren t/m 15 jaar)

*exclusief stapelkorting

› Bestel kaarten

Deze versie van de Johannes Passie is een project van PODIUM waar Oranjewoud Festival meerjarig mee samenwerkt.Tevens maakt het deel uit van het internationaal bezoekersprogramma in samenwerking met Dutch Performing Arts Fund.