In gesprek met Geert Mak

Salon II – Over Nederland, Europa en waar het heengaat met de wereld


icon-timeza 30 mei 16:00-18:30

icon-pointerFB Oranjewoud Paviljoen

In gesprek met Geert Mak

Geert Mak groeide op in Leeuwarden en Hurdegaryp. Na zijn studie rechten en sociologie ging hij korte tijd de politiek in. Vervolgens doceerde hij staatsrecht en vreemdelingenrecht aan de Universiteit van Utrecht en schreef hij voor De Groene en later NRC Handelsblad. Ook was hij buitenlandredacteur van de VPRO-radio waarvoor hij een groot aantal reisreportages maakte, met name uit de Verenigde Staten, Azië, Oost-Europa en de onttakelende Sovjet-Unie.

Mak is auteur van vele bestsellers waarvan De Eeuw van Mijn Vader (1999) het meest populair werd. Het vormt een geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw, nauw verweven met de geschiedenis van zijn eigen familie, die hij aan de hand van bewaarde brieven, ansichtkaarten, interviews en ander materiaal reconstrueerde. Het boek is vertaald in meerdere talen en Geert Mak won er de toenmalige Trouw Publieksprijs mee.

In datzelfde jaar reisde hij kriskras door Europa en schreef een reisverslag door het continent en tegelijk door de tijd. Ook het boek In Europa dat in 2004 verscheen was een groot succes en werd bekroond met de NS Publieksprijs. Roel van Broekhoven verfilmde het boek tot een 35-delige televisieserie voor de VPRO, door Geert Mak gepresenteerd. Zijn meest recente werk verscheen vorig jaar onder de titel Grote Verwachtingen over hoe Europeanen de eerste decennia van deze eeuw hebben ervaren. Hij was recent te zien in zijn nieuwe docu-serie In Europa: de geschiedenis op heterdaad betrapt.

Mak ontving verschillende eredoctoraten, eervolle versierselen en diverse prijzen zoals de prestigieuze Leipziger Buchpreis zur Europaïsche Verständigung, de Comeniusprijs.

Bron: website Geert Mak

Musici en uitvoerders

Geert Mak, auteur
Pieter van der Wielen, presentatie
Rosanne Philippens, viool/presentatie

Bestellen

In gesprek met Geert Mak maakt deel uit van De Salon II

€ 32,50*
€ 16,25 (jongeren 16 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (kinderen t/m 15 jaar)

*exclusief stapelkorting

Geannuleerd