How to play the triangle (première)

Een vrolijke, interactieve concertvoorstelling


icon-timeThu 30 May 17:30-18:30

icon-pointerFB Oranjewoud Paviljoen

How to play the triangle (première)

Heb je ooit slagwerk willen spelen? Deel willen uitmaken van een groot orkest? Laten we gemakkelijk beginnen met de... triangel. Eitje? Of toch niet? Neem de uitdaging aan met de Youth Percussion Pool.

How to play the triangle is een intrigerende interactieve voorstelling met veel dramatiek, virtuositeit en humor. Een theatraal concert door Tatiana Koleva en de Youth Percussion Pool geïnspireerd door de muziek van Leonard Bernstein. Je wordt meegenomen in de wereld van de West Side Story met splinternieuwe werken van Tatiana Koleva en de Amerikaanse componisten David Dramm, Vanessa Lann, Ron Ford en Ned McGowan, die allen in Nederland wonen. Het decor en slagwerkinstallatie worden gevormd door een constructie van steigerbuizen en speciaal gebouwde grote triangels. Het publiek is onderdeel van de performance!

Workshops

Alles komt samen tijdens de speciale compositie voor triangelorkest, Triangled. Maar liefst honderd triangels worden door het publiek bespeeld. Ter voorbereiding hierop wordt overdag op twee momenten een korte workshop aangeboden door Tatiana Koleva en de Youth Percussion Pool.

Muziek maken, doorbreekt barrières en verbindt mensen. Zo’n klein instrumentje als de triangel samen bespelen kan een groot verschil maken: mensen kijken elkaar in de ogen, lachen en maken contact; ongeacht achtergrond, leeftijd, geslacht. De triangel is een metafoor voor grenzen verleggen, verbinden en respect hebben voor elkaar. Migratie, adaptatie, acceptatie; een driehoek die vragen, verbazing en emoties oproept. De triangel: een klein object met groot effect!

Inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling verzorgt Thea Derks een inleiding op dit programma. Net als de workshop is deze vrij toegankelijk voor kaarthouders van dit concert. Meer informatie >
 

Musici en uitvoerders

Tatiana Koleva, slagwerk
Youth Percussion Pool

Bestellen

€ 17,50*
€ 8,75 (jongeren 16 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (jongeren t/m 15 jaar)

*exclusief stapelkorting

› Bestel kaarten

Bij dit concert zijn wij te gast bij Staatsbosbeheer.