#freebrahms

Het Stegreif Orchester keert Brahms binnenstebuiten en ondersteboven


icon-timeThu 30 May 20:30-22:00

icon-pointerThialf ijshockeystadion

#freebrahms

Het Berlijnse Stegreif Orchester is een orkest als geen ander. De jonge spelers vinden oogcontact met het publiek belangrijker dan zich te verschuilen achter lessenaars. Ook geven ze de voorkeur aan groove boven de dwingende slag van een dirigent. Liever bewegen zij zich vrij rond dan vastgekluisterd te zitten op een stoel. Zij spelen hele symfonieën uit het hoofd en combineren hun optredens met talloze improvisaties. Hun programma #freebrahms is een ervaring die zich met niets laat vergelijken.
 

Oranjewoud Festival organiseert met trots het internationale debuut van dit unieke orkest. Dit vraagt om een bijzondere locatie: het ruim vijftig jaar oude ijshockeystadion van Thialf Heerenveen wordt speciaal voor het Stegreif Orchester ingericht. Op een speeloppervlak van 1.800 vierkante meter vermengt het orkest zich met het publiek tijdens de even uitzonderlijke als opzwepende uitvoering van de derde symfonie van Johannes Brahms. In vier delen bewijst het Stegreif Orchester hoe deze 136 jaar oude muziek een volledige gedaantewisseling kan ondergaan en publiek van alle generaties voor zich weet te winnen.

Tip: luister voorafgaand aan dit optreden wat Schatbewaarder en Fuse-lid Emma van der Schalie te vertellen heeft over de derde symfonie van Brahms. Meer informatie >


Vrolijke feiten

  • Tijdens Oranjewoud Festival is Stegreif Orchester Orchestra in Residence.
  • ­­­­Ondanks zijn jonge bestaan (het orkest werd in 2016 opgericht door hoornist Juri de Marco) heeft het diverse prestigieuze prijzen in de wacht gesleept waaronder de D-Bü Prijs Duitsland, de Start-Up Muziekprijs en de Würth Prijs.
     
Musici en uitvoerders

Stegreif Orchester (DE)

Programma

Johannes Brahms - Symfonie nr. 3 in F groot, opus 90

Bestellen

€ 29,50*
€ 14,75 (16 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (t/m 15 jaar)

*exclusief stapelkorting

Allerlaatste kaarten

Uitverkocht


Let op: dit is een dynamisch concert waarbij ook het publiek staat en loopt. Voor minder validen worden voorzieningen getroffen.

Stegreif Orchester is deze editie Orchestra in Residence. Klik hieronder voor een overzicht van al hun activiteiten op Oranjewoud Festival.

Overzicht Stegreif Orchester >

In samenwerking met: