Travelling North

De Eef van Breen Group rekt de grenzen verder op


icon-timezo 3 juni 16:45-19:30

icon-pointerProeftuin Podium Klassiek

Travelling North

"De muziek van de Eef van Breen Group is avontuurlijk; ze reist door muzikale landschappen, springt moeiteloos over stijlschuttingen, is niet te vangen, vast te leggen of in te delen. 
Muziek als een klinkende film die alle zintuigen prikkelt en steeds weer verrassende wendingen neemt. Het maakt het werk van de Group niet alleen heerlijk om naar te luisteren, maar ook muziek om over na te denken."

De Eef van Breen Group was de afgelopen jaren veel in het theater te horen: o.a. in Fellini en de theaterhit Borgen van het Noord-Nederlands Toneel en met de eigen ‘film zonder beeld’ Chapman for President. Met de Berlijnse musici violiste Biliana Voutchkova en pianist Antonis Annisegos maakte Eef van Breen afgelopen winter de muziek voor het toneelstuk Kinder des Paradieses bij het Berliner Ensemble. In Nederland speelde hij tegelijkertijd met zijn vaste groupleden harpiste Eva Tebbe en bassist Stathis Elio samen in de voorstelling Bambie is Back! van mimetheatergroup Bambie. Tijdens dit concert op het Oranjewoud Festival brengt hij deze twee werelden samen in kwintet bezetting. 

Een gezongen standard, uitgebalanceerde composities, wilde improvisaties, poëtische klankvelden.. Met deze speciaal voor Oranjewoud Festival samengestelde internationale Group in het kader van LF2018 rekt de Eef van Breen Group als gewoonlijk alle grenzen nog weer wat verder op!

Eef van Breen, trompet/compositie
Eva Tebbe, harp/zang
Biliana Voutchkova, viool
Stathis Elio, contrabas/tuba
Antonis Anissegos, piano/harmonium

www.eefvanbreengroup.com

Musici en uitvoerders

Eef van Breen Group

Kaarten

Vrij toegankelijk