Vanessa Lann wint Buma Award

Prestigieuze Buma Classical Award 2019 toegekend aan componiste Vanessa Lann

Vanessa Lann wint Buma Award

De Amerikaans-Nederlandse componiste en pianiste Vanessa Lann heeft de Buma Classical Award 2018 ontvangen. Daarmee is ze de meest succesvolle Nederlandse componist van het afgelopen jaar. De prijs werd op 11 maart in Hilversum uitgereikt door Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki.

Orange Drummer

Vooral haar compositie Dancing to an Orange Drummer is vaak uitgevoerd. Lann schreef het in 1993 voor Orkest de Ereprijs. Het werk is afgelopen jaren veelvuldig gespeeld door de philharmonie zuidnederland, onder leiding van Peter Biloen. Het was onderdeel van de kindervoorstelling Heartbeat, waarmee het orkest op tournee ging.

Future Perfect

Vanessa Lann groeide op in de Verenigde Staten en studeerde aan Harvard University. In 1990 vertrok ze naar Nederland en volgde ze les bij onder meer Theo Loevendie en Louis Andriessen. Ze heeft tientallen composities op haar naam staan, maar is ook actief als pianist. Vorig jaar opende Oranjewoud Festival met Future Perfect, een werk dat Lann in opdracht van het festival schreef en door het Noord Nederlands Orkest werd uitgevoerd. Dat werk zal begin april opnieuw te horen zijn in De Doelen Rotterdam en De Oosterpoort Groningen.

How to play the triangle

Momenteel werkt ze aan een nieuwe compositie die eind mei in première gaat tijdens Oranjewoud Festival: I'm Migration for percussion sextet, met Tatiana Koleva & Youth Percussion Pool. Meer info >
 

13 maart 2019