Oranjewoud Festival trekt duizenden bezoekers

Keurig in het gelid, stoeltje aan stoeltje, stil luisteren naar klassieke muziek? Artistiek leider van Oranjewoud Festival, Yoram Ish-Hurwitz bewijst voor de vierde keer dat het ook anders kan. Bijna 6.000 bezoekers genoten afgelopen weekend in het Friese Oranjewoud van muziek in vele vernieuwende vormen.

Oranjewoud Festival trekt duizenden bezoekers

Met meer dan vijftig concerten en optredens door ruim honderd musici was er veel te ontdekken. De concerten in de landgoederen en op andere bijzondere locaties in Oranjewoud waren bijna allemaal uitverkocht. Niet alleen het publiek was enthousiast, ook de musici zelf genoten. Zoals bariton Maarten Koningsberger dat mooi verwoordde: “Dit is by far het állerleukste festival van Nederland.”

Groot succes: De Proeftuin

Dit jaar was er iets nieuws: een festivalhart. De Overtuin – voor het eerst geopend voor een dergelijk evenement – was tot een ware Proeftuin omgetoverd. In een relaxte sfeer stonden lokale en regionale aanbieders klaar om te zorgen voor de innerlijke mens. Het hele weekend waren er korte concerten te horen van bekende en minder bekende gezelschappen. Yoram Ish-Hurwitz: “De Proeftuin is precies geworden zoals ik het voor me zag. Relaxt, bijzonder en met heel veel mooie muziek. Je ziet dat verrassende combinaties heel goed werken: een harp met een tapdanseres, een klassiek geschoolde band die jazz improviseert. Geweldig!”

Aftrap met première Opera Spanga

Het festival werd donderdagavond ingeluid met de première van The Electric Flute door Opera Spanga. Een volle tribune werd welkom geheten door Oeds Westerhof van Leeuwarden 2018, waar Oranjewoud Festival onderdeel van is. The Electric Flute kreeg prachtige recensies en speelde vier keer tijdens het festival. De voorstellingen zijn nog tot en met 6 juni bij te wonen. Kaarten zijn verkrijgbaar via oranjewoudfestival.nl.

Oranjewoud Festival trekt duizenden bezoekers

2 June 2015