Meedoen op Oranjewoud Festival

Je hoeft niet alleen te luisteren naar optredens van anderen. Op het festival kun je ook actief meedoen.

Meedoen op Oranjewoud Festival

Speel mee tijdens de wereldpremière van How to Play the Triangle of draag bij aan de koralen van Bachs Johannes Passion. Kinderen nemen hun instrument mee naar De Kinderproeftuin voor het slot van de openingsvoorstelling De Ark van Noach onder leiding van Maestro Jules.

How to Play the Triangle - Met 100 triangels meespelen

Heb je ooit slagwerk willen spelen? Deel willen uitmaken van een groot orkest? Op Oranjewoud Festival kan het. Laten we eenvoudig beginnen met... de triangel. Dat is makkelijk. Of toch niet? Neem de uitdaging aan met de Youth Percussion Pool. How to play the triangle is een intrigerende interactieve voorstelling met veel dramatiek, virtuositeit en humor. Een theatraal concert door Tatiana Koleva en de Youth Percussion Pool geïnspireerd door de muziek van Leonard Bernstein. Je wordt meegenomen in de wereld van de West Side Story met splinternieuwe werken van Tatiana Koleva en de Amerikaanse componisten David Dramm, Vanessa Lann, Ron Ford en Ned McGowan, die allen in Nederland wonen. Het decor en slagwerkinstallatie worden gevormd door een constructie van steigerbuizen en speciaal gebouwde grote triangels. Als publiek maak je maar liefst 100 triangels onderdeel uit van de performance!
Donderdag 30 mei 17.30-18.30 uur | Meer informatie >

Johannes Passie - Meezingen met de koralen zoals Bach bedoeld heeft

Bachs beroemde verklanking van het passieverhaal, samengebald tot een muzikale vertelling voor tenor, klavecimbel, kistorgel en slagwerk. In tegenstelling tot het origineel wordt de hele passie door een zanger gezongen, van recitatieven tot aria’s. Geïnspireerd door de oorspronkelijke uitvoeringspraktijk worden de koralen samen met het publiek gezongen. Juist door de muziek zo extreem te concentreren en het publiek er inhoudelijk bij te betrekken, winnen de Bijbelse handelingen en de muzikale essentie aan dramatiek, intensiteit en actualiteit. Voorafgaand aan de uitvoering is er een korte workshop onder leiding van de musici waarin je als publiek wordt voorbereid op je rol tijdens de uitvoering.
Zondag 2 juni 11.00-13.00 | Meer informatie >

De Ark van Noach - Kom aan boord en speel mee! (6+)

Dirigent Jules van Hessen (Maestro Jules) dirigeert én vertelt over de muzikale Ark van Noach. Met onder meer een merkwaardige weerman, kamelen die de weg kwijtraken, een blaffende koekoek, een olifant op dieet en verdrietige vissen. Ze komen allemaal voorbij tijdens dit familieconcert. Er wordt gespeeld, gezongen en… aan het slot van het concert mag iedereen meespelen. Met muziek van onader andere Saint-Saëns (Carnaval der dieren) en Frank Sinatra.
Donderdag 30 mei 13.30-14.30 | Meer informatie >

Nog meer meedoen?

Meedoen op Oranjewoud Festival

12 mei 2019