Artistiek partner

Artistiek partner

LUDWIG

Voor een periode van tenminste twee jaar wordt LUDWIG artistiek partner van Oranjewoud Festival. Net als het festival is LUDWIG een jonge, dynamische organisatie die een brede publieksbeleving van (klassieke) muziek centraal stelt. De twee respectievelijke artistiek leiders, Yoram Ish-Hurwitz en Peppie Wiersma, delen de passie om in een avontuurlijke setting repertoire te presenteren dat reikt van vroege barok tot werk van de jongste generatie componisten en producers. De locatie is daarbij altijd leidend voor de programmering.

Vorm

LUDWIG is een vrij collectief van musici dat zich in iedere gewenste vorm kan manifesteren: van instrumentaal solist tot kamerorkest, klein ensemble of groot orkest met koor en zelfs als producent of programmeur. De musici worden geselecteerd op basis van reputatie en op de wil om muziek te maken en die muziek over te dragen op een breed publiek.

Inhoud

De programmering is even doorwrocht als avontuurlijk. Peppie Wiersma koppelt componisten uit verschillende tijdvakken, stijlen en achtergronden moeiteloos aan elkaar en slaagt er keer op keer in publiek en pers te verbazen én voor zich in te nemen. LUDWIG voert niet alleen klassiek werk uit, maar legt ook connecties met andere muziek- en kunstgenres. De musici krijgen een grote individuele verantwoordelijkheid en worden uitgedaagd om alle muziek uit te voeren alsof de inkt waarmee die werd geschreven nog nat is.

Made by LUDWIG

De komende jaren levert LUDWIG programmaconcepten aan op een aantal locaties in Oranjewoud. Tijdens de komende editie presenteert LUDWIG maar liefst zeven bijzondere programma’s, te herkennen aan het Made by LUDWIG label.

made_by_ludwig

Meer informatie over LUDWIG is te lezen op www.ludwiglive.nl.