Onbeperkt Ensemble

Wie is er eigenlijk zonder beperking?


icon-timeFri 31 May 11:00-12:00

icon-pointerFB Oranjewoud Pavilion

Onbeperkt Ensemble

Mensen met een verstandelijke beperking maken een wezenlijk deel uit van onze maatschappij. Oranjewoud Festival, Ateliers Majeur en Talant slaan de handen ineen om ook deze kwetsbare groep mensen op een actieve manier bij het festival te betrekken en hen aan te spreken op hun kwaliteiten en hun passie. Dit doen wij door een uitdagende en inspirerende muzikale verbinding te maken met professionele musici.

Wie is er eigenlijk zonder beperking?

Het Onbeperkt Ensemble is een klein orkest bestaande uit professionele musici en mensen met een verstandelijke beperking. Muzikale expressie is een universeel gegeven en vormt de gemeenschappelijke noemer waarbinnen mensen met verschillende achtergronden en mogelijkheden elkaar kunnen vinden. Zo ook in het Onbeperkt Ensemble, waar gelijkwaardigheid zowel in muzikaal spel als in waardering voorop staat. Los van beperking. Want wie is er nu zonder beperking?

Minimal music

Dat levert een interessant samenspel op waarvan je vandaag getuige kunt zijn. Het klankspel wordt mede bepaald en gevormd door ritmische structuren en doet denken aan minimal music zoals die van Philip Glass of Steve Reich: ostinato-achtige klanken die een fascinerende en meditatieve werking kunnen hebben op de toehoorder.

Onbeperkt Ensemble

Merije Luinenburg
Gerard Klaren
Henk Noppert
Bonnie van Zwol
Geert de Vries
Bennie Stoelwinder
Marja Modderman
Trisia Dommershuijzen
Tiny Sypersma
Jappie Hoekstra
Eleanore Tan
Melisa Delgado
Fiona van der Marel

artistieke leiding
Remi Adriaansz en Stephan Mooibroek (muziektherapeuten)


Foto's Janita Baron

Tickets

Free


Bij dit concert zijn wij te gast bij Staatsbosbeheer.