Hands-on saxofoon

Schitter als een saxofonist


icon-timeSun 2 June 12:00-13:00

icon-pointerMikrokosmos A (Kinderproeftuin)

Hands-on saxofoon

Wil jij schitteren als saxofonist? Schuilt in jou een nieuwe Dulfer, Tineke Postma, of wellicht een Charlie Parker? Met de sax steel je gegarandeerd de show! Kom tijdens de Hands-on saxofoonworkshop eens uitproberen of dit ook jouw geluid is.

Vanaf 7 jaar kun je saxofoon leren spelen. Als je al blokfluit hebt gespeeld, is de overgang wat eenvoudiger: veel grepen zijn op de saxofoon hetzelfde. Je kunt natuurlijk ook saxofoon leren spelen als je nooit eerder een instrument hebt bespeeld. In beide gevallen geldt dat je eerst leert om geluid uit het instrument te krijgen. Een saxofoon is een houtblaasinstrument.

Als je wat verder bent gevorderd, kunnen wij kijken welke stijl jou het beste ligt, klassieke of lichte muziek. Of natuurlijk allebei! Met een saxofoon kun je alle kanten op.  De saxofoon is ook hét instrument om te improviseren. Ook dat kun je tijdens de lessen leren.

Jelle Visser, docent saxofoon
Sinds 1984 geef hij saxofoonles, iets wat hij nog steeds met heel veel plezier doet. Daarnaast is hij actief als dirigent van een aantal bigbands, jazzworkshops en saxofoonorkest Arundo. Als componist en arrangeur schrijft Jelle Visser veel voor grote ensembles in uiteenlopende samenstellingen, zoals symfonieorkesten, HaFaBra-orkesten en bigbands. Daarnaast werkt hij als muziekdocent aan diverse basisscholen.

Tickets

Hands-on saxofoon maakt deel uit van De Kinderproeftuin. Met een dag- of festivalpasse-partout mag je overal aan meedoen en alles bijwonen.

€ 5 – dagpasse-partout
€ 2,50 – (groot)ouders en begeleiders

› Order tickets

Tip: je kunt ook een passe-partout van vier dagen bestellen voor € 15 / € 7,50