Programma editie 2020 bekendgemaakt

Het festivalprogramma voor de negende editie van Oranjewoud Festival staat sinds 10 februari online. Op vrijdag 14 februari start de kaartverkoop. 

Programma editie 2020 bekendgemaakt

Van klinkende namen tot vers talent, van zonsopgang tot diep in de nacht - tijdens het Pinksterweekend is Parklandschap Oranjewoud het fantastische decor voor misschien wel het wonderbaarlijkste klassieke muziekfestival van Nederland: Oranjewoud Festival - where music meets magic.

Bekijk het volledige programma >

Het festival opent met een swingend optreden van de beroemde Londense vocale groep The Swingles. Violiste Noa Wildschut en het Noorse Boyes Caféorkester bouwen een muzikaal feest in Beethoven Party. Voor liefhebbers van puur klassiek zijn er ook tal van prachtige concerten met topensembles als Quator Debussy of het Sitkovetsky Trio.
Met trots presenteren we ook dit jaar weer nieuwe programma’s die speciaal voor het festival zijn ontwikkeld. Zo is er de De Salon, een maxi huiskamerconcert en talkshow ineen. Violiste Rosanne Philippens en radiomaker Pieter van der Wielen ontvangen hierin vooraanstaande gasten zoals schrijver Geert Mak en violiste en pedagoge Vera Beths. Tussendoor klinkt de mooiste muziek door onder meer het Dudok Quartet. Voor de ondergrondse bunker is het post-apocalyptisch project Splendid Isolation gemaakt. Lotte Pen maakte Pelgrim, een muzikale en spirituele wandeling naar de uitkijktoren De Belvédère.


Uiteraard kun je ook dit jaar weer genieten van een Zonsopgangconcert en van betoverende concerten tijdens de Nacht van het Park. Het slotconcert wordt gegeven The Erlkings. Vorig jaar waren zij met hun schandalige Schubert-vertolking de verrassing van het festival. Nu zijn zij terug met The Erlkings Do Schumann.

Programma editie 2020 bekendgemaakt

12 februari 2020