Hans & Grietje

Oeroud sprookje met een griezelig muzikale twist


icon-timeSun 2 June 13:00-13:50

icon-pointerDe hut op kippenpoten (Kinderproeftuin)

Hans & Grietje

De oorspronkelijke versie van het sprookje verhaalt over een arm gezin waarin de moeder is weggevallen en de vader samenleeft met een vrouw die geen liefde voelt voor de twee kinderen, Hans en Grietje. Zij weet vader over te halen de kinderen achter te laten in het bos omdat er niet genoeg eten is voor vier personen. Eenmaal in het bos achtergelaten, ziet een heks die in het bos woont, kans om de kinderen naar haar huisje op kippenpoten te lokken om hen op te eten. Maar de dappere Grietje, waarvan je het niet had verwacht, blijkt slimmer en redt haar broertje uit de klauwen van de heks.

Oerverteller René Groothof bewerkte het sprookje tot een muzikale vertelling met muziek uit Schilderijen van een tentoonstelling van Moessorgsky. Daarbij verving hij de stiefmoeder door de heks Baba Yaga zelf, de soort die kinderen eet. Jay Byrnes bewerkte de muziek voor vier baritonsaxofoons, uitgevoerd door The Four Baritones.

Musiker und Darsteller

René Groothof, acteur
The Four Baritones

Programm

Modest Moessorgsky - Schilderijen van een tentoonstelling*
*Bewerking voor vier baritonsaxofoons

Karten

Hans & Grietje maakt deel uit van De Kinderproeftuin. Met een dagpasse-partout mag je overal aan meedoen en alles bijwonen.

€ 5 – dagpasse-partout
€ 2,50 – (groot)ouders en begeleiders

› Tickets bestellen

Tip: je kunt ook een passe-partout van vier dagen bestellen voor € 15 / € 7,50