#freebrahms

Stegreif Orchester (internationales Debüt)


icon-timedo 30 mei 20:00-21:30

icon-pointerThialf Eishockeystadion

#freebrahms

Het Berlijnse Stegreif Orchester is een orkest als geen ander. De jonge spelers vinden oogcontact met het publiek belangrijker dan zich te verschuilen achter lessenaars. Ook geven ze de voorkeur aan groove boven de dwingende slag van een dirigent. Liever bewegen zij zich vrij rond dan vastgekluisterd te zitten op een stoel. Zij spelen hele symfonieën uit het hoofd en combineren hun optredens met talloze improvisaties. Hun programma #freebrahms is een ervaring die zich met niets laat vergelijken.

Oranjewoud Festival organiseert met trots het internationale debuut van dit unieke orkest. Dit vraagt om een bijzondere locatie: het ruim vijftig jaar oude ijshockeystadion van Thialf Heerenveen wordt speciaal voor het Stegreif Orchester ingericht. Op een speeloppervlak van 1.800 vierkante meter vermengt het orkest zich met het publiek tijdens de even uitzonderlijke als opzwepende uitvoering van de derde symfonie van Johannes Brahms. In vier delen bewijst het Stegreif Orchester hoe deze 136 jaar oude muziek een volledige gedaantewisseling kan ondergaan en publiek van alle generaties voor zich weet te winnen.


Vrolijke feiten

  • Tijdens het festival is Stegreif Orchester Orchestra in Residence.
  • Het orkest werd in 2016 opgericht door hoornist Juri de Marco.
  • ­­­­Ondanks zijn jonge bestaan heeft het orkest diverse prestigieuze prijzen in de wacht gesleept waaronder de D-Bü Prijs Duitsland, de Start-Up Muziekprijs en de Würth Prijs en oogstte het orkest lovende recensies in kranten en tijdschriften als The Strad, Die Zeit, Berliner Morgenpost en Süddeutsche.

Musiker und Darsteller

Stegreif Orchester (DE)

Karten

Vroegboekprijzen t/m 15 februari
€ 23,60 (normaal)
€ 11,80 (jongeren 16 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (kinderen t/m 15 jaar)

Prijzen vanaf 16 februari
€ 29.50 (normaal)
€ 14,75 (jongeren 16 t/m 30 jaar)
€ 2,50 (kinderen t/m 15 jaar)
 

› Bestellen