Theodoor Heyning (cello) & Primo Ish-Hurwitz (piano & compositie)

Theodoor Heyning (1999) studeert sinds 2015 cello bij Maarten Mostert aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij bespeelt een cello van Hendrik Woldring uit 2018, gebaseerd op het model Tecchler 1703, in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

In september 2018 heeft Theodoor als solist opgetreden bij het Euregio Jeugdorkest met de compositie ‘Casanova’ van Johan de Meij, in de versie voor cello en symfonie-orkest. Uitvoeringen vonden plaats op een vijftal locaties, waaronder de Concertzaal Tilburg en deSingel Blauwe Zaal te Antwerpen. Het werk is tevens uitgebracht op CD. In 2019 heeft Theodoor een bijzondere ervaring opgedaan in de kamermuziek bij een project met het Rubens Consort. In dit project werden studenten intensief gecoached door leden van het ensemble en werd er vervolgens gezamenlijk opgetreden.

Zijn passie voor de cello begon al op vijfjarige leeftijd. Hij kreeg les van onder andere Corine ’t Hoen en Monique Bartels. Hij won diverse prijzen, waaronder het Prinses Christina Concours. Als oud-lid van de Fancy Fiddlers heeft Theodoor waardevolle ervaring opgedaan met zowel kamermuziek als solospel bij festivals en concerten in het binnen- en buitenland. In 2016 kreeg hij een studiebeurs voor een intensieve muziekweek van de ‘International Academy of Music in Liechtenstein’. Hij heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Reinhard Latzko, Richard Aaron, Robert Cohen en Wolfgang Emanuel Schmidt. 

Website Theodoor Heyning (cello) & Primo Ish-Hurwitz (piano & compositie)

Theodoor Heyning (cello) & Primo Ish-Hurwitz (piano & compositie)

Auftritte Theodoor Heyning (cello) & Primo Ish-Hurwitz (piano & compositie)

Sun 2 June 12:00-13:00 | Proeftuin Klassiek

Sun 2 June 15:00-16:00 | Proeftuin Klassiek